Vad är Geocaching?

Vad är geocaching?

Geocaching, som uttalas ”geo-cashing”,  är en sport, lek eller helt enkelt en hobby där vem som helst ger sig ut i stad och natur för att leta efter så kallade ”geocacher”, eller bara ”cacher”. Enkla förklaringar lyder ofta ”skattjakt med GPS” eller ”man letar efter plastburkar i skogen”. Det kan låta underligt, men det är faktiskt grundidén.

Det hela har sitt ursprung i USA år 2000 då den första geocachen placerades ut och koordinaterna lades ut på nätet så att andra skulle kunna hitta den. Konceptet har sedan utvecklats explosionsartat och nu finns många hundra tusen cacher världen över.

Hur gör man?

Vem sysslar med geocaching?

Geocaching är en sport för alla. En majoritet av deltagarna är intresserade av naturen och/eller teknik, andra vill helt enkelt bara komma ut och röra på sig. Åldersgrupperna sträcker sig från studenter och yngre par till barnfamiljer och pensionärer, så att definiera den ”typiska geocacharen” är närmast omöjligt.

Det är vanligt att tro att geocaching är något enbart för tonåringar, men förvånansvärt nog är det vanligare att se äldre människor syssla med detta; är det tonåringar inblandade beror det ofta på att en eller båda föräldrarna är intresserade.

Texten är hämtad här…

 

Lämna en kommentar